Ankeiler: De provincie heeft besloten het paintballen op de wolf niet te verlengen. Daardoor is het paintballen een week na de uitspraak van de rechtbank alweer van tafel.

De provincie heeft besloten het paintballen op de wolf niet te verlengen. Daardoor is het paintballen een week na de uitspraak van de rechtbank alweer van tafel.

Ankeiler: Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor slagwerkensembles wisten de Elspeetse slagwerkensembles een eerste en een tweede plaats te bemachtigen.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor slagwerkensembles wisten de Elspeetse slagwerkensembles een eerste en een tweede plaats te bemachtigen.

Ankeiler: Stella Fietsen heeft fouten gemaakt in de berekening en afdracht van btw.

Stella Fietsen heeft fouten gemaakt in de berekening en afdracht van btw.

Ankeiler: De oproep van de Partij voor de Dieren om Lelystad Airport definitief niet in gebruik te nemen voor commercieel vliegverkeer, is door een grote meerderheid van de Tweede Kamer gesteund.

De oproep van de Partij voor de Dieren om Lelystad Airport definitief niet in gebruik te nemen voor commercieel vliegverkeer, is door een grote meerderheid van de Tweede Kamer gesteund.

Ankeiler: Voor het eerst maken groep 8-leerlingen dit jaar de doorstroomtoets. Vorig jaar was dit nog de zogenaamde eindtoets.

Voor het eerst maken groep 8-leerlingen dit jaar de doorstroomtoets. Vorig jaar was dit nog de zogenaamde eindtoets.

Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Eerste doelpunt Asse Visscher. Foto: Cor Fidder
Ankeiler: In IJsselmuiden heeft Nunspeet door doelpunten van Asse Visscher, Dean van Ooijen en Marijn Haze een 0-3 overwinning behaald.

In IJsselmuiden heeft Nunspeet door doelpunten van Asse Visscher, Dean van Ooijen en Marijn Haze een 0-3 overwinning behaald.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Cees Bunschoten is op zoek naar motoren tussen het puin. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De ramen van De Kaper Textielreclame zijn gesprongen door de hitte. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Twee dagen na de grote brand op het Lorentz industrieterrein in Harderwijk is de ravage goed zichtbaar. Zondag 28 januari brak de brand uit rond 5.45 uur.

Twee dagen na de grote brand op het Lorentz industrieterrein in Harderwijk is de ravage goed zichtbaar. Zondag 28 januari brak de brand uit rond 5.45 uur.

Ankeiler: Luna is de populairste naam die baasjes in Gelderland vorig jaar gaven aan hun kat. De naam werd in 2022 ook al het vaakst gegeven in onze provincie.

Luna is de populairste naam die baasjes in Gelderland vorig jaar gaven aan hun kat. De naam werd in 2022 ook al het vaakst gegeven in onze provincie.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Inimini is open voor nieuwe aanmeldingen. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Inimini biedt kinderen de mogelijkheid om buiten te slapen. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Hulshorst is sinds 29 januari een kinderdagverblijf rijker. Larissa Wes startte het kinderdagverblijf ‘Inimini’ in het buurthuis ‘de Wieken’.

Hulshorst is sinds 29 januari een kinderdagverblijf rijker. Larissa Wes startte het kinderdagverblijf ‘Inimini’ in het buurthuis ‘de Wieken’.

Bevat Video: Video
Ankeiler: De brandweer moest vanochtend opnieuw uitrukken naar de afgebrande verfgroothandel in Harderwijk. Hier en daar lagen nog smeulende resten, waardoor er moest worden nageblust.

De brandweer moest vanochtend opnieuw uitrukken naar de afgebrande verfgroothandel in Harderwijk. Hier en daar lagen nog smeulende resten, waardoor er moest worden nageblust.

Ankeiler: Op woensdag 7 februari om 16.00 uur deelt wethouder Wichert Stoffer samen met enkele collega’s houten nestkastjes en zaailingen uit op het marktplein in Nunspeet.

Op woensdag 7 februari om 16.00 uur deelt wethouder Wichert Stoffer samen met enkele collega’s houten nestkastjes en zaailingen uit op het marktplein in Nunspeet.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Hoogwerkers werden ingezet. Foto: Jan Frens | RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Enorme rookontwikkeling. Foto: Jan Frens | RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Brand vanuit omliggende panden. Foto: Jan Frens | RTV Nunspeet
Ankeiler: Zondagochtend rond 05:45 uur is een zeer grote brand uitgebroken in het pand van verfgroothandel Ter Hoeven aan de Voltastraat, industrieterrein Lorentz in Harderwijk.

Zondagochtend rond 05:45 uur is een zeer grote brand uitgebroken in het pand van verfgroothandel Ter Hoeven aan de Voltastraat, industrieterrein Lorentz in Harderwijk.

Ankeiler: De Veluwe, met haar rijke cultuur en diepgewortelde mentaliteit, staat voor een tweesprong.

De Veluwe, met haar rijke cultuur en diepgewortelde mentaliteit, staat voor een tweesprong.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ambulance op de Swene van Brienenland. Foto: E van den Nagel | RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Politie doet onderzoek bij Swene van Brienenland. Foto: Gert-Jan Rekers | RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Politie doet onderzoek met politiehond. Foto: e van den Nagel | RTV Nunspeet
Ankeiler: Rond tien over zes kwam er bij de meldkamer een melding binnen van steekincident op de Oranjelaan.

Rond tien over zes kwam er bij de meldkamer een melding binnen van steekincident op de Oranjelaan.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Burgemeester Joon bekijkt de werken. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Foto expositie Stadsmuseum Harderwijk. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Mensen komen het werk bekijken. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Veel mensen kwamen af op de opening van de foto expositie van Daniëlle van Zandelhoff.

Veel mensen kwamen af op de opening van de foto expositie van Daniëlle van Zandelhoff.

Ankeiler: Het was volgens de Faunabescherming een nepoverwinning. De provincie mag met een paintballgeweer op de wolf schieten als die niet-schuw gedrag vertoond.

Het was volgens de Faunabescherming een nepoverwinning. De provincie mag met een paintballgeweer op de wolf schieten als die niet-schuw gedrag vertoond.

Bevat Video: Video
Ankeiler: In de gemeente Elburg heeft donderdag 25 januari de derde Holocaustherdenking in Elburg plaatsgevonden. De organisatie lag in handen van Museum Sjoel Elburg.

In de gemeente Elburg heeft donderdag 25 januari de derde Holocaustherdenking in Elburg plaatsgevonden. De organisatie lag in handen van Museum Sjoel Elburg.

Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Foto: Elvin van den Nagel
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Met zijn allen ter plaatse. Foto: Elvin van den Nagel
Ankeiler: Hulpdiensten zijn op zaterdagmiddag 27 januari met grote spoed naar Grote Oosterwijck geroepen. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen.

Hulpdiensten zijn op zaterdagmiddag 27 januari met grote spoed naar Grote Oosterwijck geroepen. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen.

Volgende